Terug naar overzicht

Mobiel bouwen

De mobiel 1

De mobiel

Het team krijgt als opdracht om “De Mobiel” te bouwen en te zorgen dat hij perfect rijklaar is. Dit programma wordt meestal gebracht als een multitask. Dit wil zeggen dat verschillende taken tegelijkertijd uitgevoerd dienen te worden. De Mobiel is een wagen uit het tijdperk van Fred & Wilma. Er zitten weliswaar toch enkele vernuftige systemen in verwerkt. De Mobiel bestaat uit ongeveer 100 onderdelen. Alles bestaat uit hout en enkele rubberen banden. Geen bout of moer komt er aan te pas. Je hoeft echt geen techneut te zijn om de mobiel te bouwen. Het gaat vooral om plezier en teamwork.

De mobiel 2

Er is een handleiding, maar… Die krijgt u niet zomaar. Er zullen opdrachten volbracht moeten worden om deze handleiding terug samen te stellen. Het team beslist zelf over een strategie om dit klaar te spelen. Er kan begonnen worden met inventariseren terwijl andere teamleden opdrachten volbrengen. Verschillende opties zijn mogelijk. De opdrachten zijn echter zeer gevarieerd en nooit individueel haalbaar.

Geen gemakkelijke opdracht want het team krijgt een deadline. Tijd is dus uw grootste spelbreker. Blijf gefocust en zorg dat uw team blijft werken als een geoliede machine.

De opdracht is geslaagd als:

  • De stuurinrichting correct werkt.
  • Het remsysteem werkt.
  • Alle onderdelen juist in elkaar steken.

Bekijk ook enkele van onze andere programma's